Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζυμάρι- Dough Christmas Ornaments


Φέτος, αποφασίσαμε να στολίσουμε το δεντράκι μας με όσο το δυνατόν περισσότερα δικά μας στολιδάκια. Έτσι λοιπόν, με τη βοήθεια των δυο υπέροχων συνεργατών μου (των δυο από τα τρία παιδιά μου, μιας και το άλλο είναι ακόμη πολύ μικρούλι...) να κατασκευάσουμε στολίδια από ζυμαράκι.

Πρώτα φτιάξαμε το ζυμαράκι μας με:
1 ποτήρι αλάτι
1 ποτήρι νερό
περίπου 2,5 ποτήρια αλεύρι

 

Το έπλασα να γίνει κάπως έτσι:

Ύστερα έπλασα τα υπέροχα στολιδάκια μας: αγιοβασιλάκια, χιονανθρωπάκια, δεντράκια, αγγελάκια κ.α. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν, όμως προτίμησαν να φτιάξουν τους αγαπημένους τους ήρωες. Δηλαδή....προσπάθησαν!



Τα έβαλα να ψηθούν στο φούρνο στους 50-60 βαθμούς για πολύ ώρα... (Τουλάχιστον 2 ώρες) κι επειδή ακόμη ήταν μαλακά τα άφησα και πάνω στο καλοριφέρ για όλη την επόμενη μέρα. Κανονικά στο ψήσιμο θέλει λαδόκολλα αλλά έτυχε να μην έχω. Ευτυχώς και με το αλουμινόχαρτο όλα καλά!


Κι όταν στέγνωσαν, απλώς έγιναν λίγο πιο άσπρα. Είχα μεγάλη αγωνία για το πως θα γίνουν!



Τελικά, αφού ταξίδεψαν μαζί μας ως τα πάτρια εδάφη την επόμενη μέρα, βάφτηκαν κι έγιναν πολύ πιο όμορφα από ότι περίμενα!







Να τα και στο δεντράκι μας!



Το οποίο παρεμπιπτόντως είναι το μισό φέτος λόγω της μικρής. Το στόλισα από τη μέση και πάνω και το έβαλα πάνω το τραπέζι. Του άντρα μου του άρεσε πολύ αυτή η αλλαγή.


Ανάμεσα στα στολίδια υπάρχουν κάτι μικρές μπότες από τσόχα που είχαμε φτιάξει πέρυσι, καθώς και οι μεγάλες μας, μια για κάθε παιδί, που φιλοξενούν το γράμμα μας στον Άγιο.

Και για να μη ξεχνιόμστε, να και τα δημιουργήματα των παιδιών (τουλάχιστον όσον αφορά το χρώμα...). Εντάξει, ομολογώ πως σε κάποια έβαλα λίγο το χεράκι μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Της γλώσσας ρόδι και ροδάνι (Γλώσσα)

Στην παρούσα ανάρτηση μπορείτε να βρείτε υλικό για τη Γλώσσα της Ε' Δημοτικού καθώς και ιδέες για διακόσμηση της τάξης. Θα ενημερώνεται...